אתר בעל זמן טעינה ארוך או דפים שלא נטענים כלל עלול לפגוע פגיעה משמעותית בקידום שלך. כדי להימנע ממצבים כאלה תצטרך\כי להשתמש בחברת אחסון אתרי וורדפרס איכותית וטובה.
אז מה זה בכלל שירותי אחסון? ולמה אני צריך\ה את זה?
שירות אחסון אתרי וורדפרס הוא שירות המספק אירוח (או אחסון) של דפי אינטרנט וקבצים אחרים כמו: קובצי מידע, תמונות, קובצי וידאו וכל סוג תוכן אחר. זאת במטרה לאפשר לאחזר מידע זה דרך רשת האינטרנט. המידע מאוחסן על שרת או שרתים הזמינים לציבור על בסיס קבוע. השרתים נמצאים בדרך כלל בחוות שרתים.
שירות זה מאפשר ללקוח להתמקד בתוכן אתר האינטרנט שהוא יוצר, כשאת תשתיות החומרה והתוכנה הנדרשות הוא מקבל מספק שירותי האחסון.
שירותים אלו הינם בתשלום. מחיר ואיכות השירות נקבע על ידי כמה גורמים:
- סוג האחסון – ישנם כמה סוגים מרכזיים: אחסון שיתופי – הזול מבין סוגי האחסון, בו כל האתרים נמצאים על גבי אותו השרת. אחסון על שרת וירטואלי (VPS)- האחסון הזה מיועד לאתרים גדולים יותר, בעלי תעבורה גבוהה. אחסון ייעודי – אחסון בו האתר יושב על שרת משלו ולכן הוא יכול להשתמש בהרבה מאוד משאבים (לא חולק אותם עם אתרים נוספים כמו בסוגי האחסון הקודמים).
- נפח האחסון – הכוונה היא לנפח הקבצים הכולל שניתן לאחסן על השרת. כאשר נפח האחסון קטן כך עולה הסיכוי שהאתר שלכם יטען לאט או אפילו לא יעלה כלל.
- מספר הדומיינים – משפיע על המחיר. בדרך כלל תראו שחברות מציעות מספר סוגים של חבילות, כאשר החבילה הזולה יותר מאפשרת אחסון של דומיין אחד וחבילות יקרות יותר מאפשרות מספר רק של דומיינים.
- תעבורה חודשית – תעבורה היא כמות הנתונים שהשרת שולח לגולשים באתר. לאתרים קטנים לרב תספיק כמות של 50GB לחודש. בכל אופן, תוכלו לנטר את המידע הזה דרך מערכת הניהול של האחסון ולראות בדיוק את כמות צריכת התעבורה שלכם ולהגדיל אותה בהתאם לצורך.
5 חברות אחסון לאתרי וורדפרס מומלצות:
- Upress – חברת אחסון אתרים המציעה שירות מעולה. במקום לספק מענה למגוון פלטפורמות רחב, החברה פיתחה לוח ניהול אחסון יעודי ל-WordPress, שמתממשק עם האתר ומספק אפשרויות אוטומטיות רבות. בעזרת לוח ניהול האתר של uPress ניתן בין השאר להתקין אתרים חדשים, להוסיף תעודות SSL, לנהל את רשימת התוספים וכו'. השרתים שלה מאוד מהירים. עם זאת, המחירים בה די גבוהים ולכן מתאימה למי שצרכיו מתקדמים ומנהל אתר גדול.
מחיר: החל מ52 ₪ לחודש. - Jet Server – חברה וותיקה בשוק, טובה מאוד ובעלת שירות לקוחות מצויין. השרתים שלה מהירים ונפח האחסון והתעבורה בלתי מוגבלים בכל החבילות. מציעה אחסון שיתופי, VPS, ושרתים יעודיים, הכוללים משאבים בלתי מוגבלים ופיצ’רים כגון תעודת SSL, וחבילות יעודיות ל-WordPress.
מחיר: החל מ36 ₪ לחודש. - Hostinger – מומלצת מאוד עם ביצועים מעולים. מציעה מבחר פתרונות אחסון ביניהם אחסון שיתופי,ו- VPS. האחסון השיתופי מציע חוויית אחסון נוחה וידידותית, ומכיל פיצ’רים מתקדמים כמו נפח ותעבורה בלתי מוגבלים. אחד היתרונות המשמעותיים שלה הוא שבניגוד לחברות אחסון המבוססות בישראל, זו מספקת שירות תמיכה זמין 24/7. בנוסף לכל זה המחירים שלה הם מהזולים ביותר שניתן למצוא בשוק הבינלאומי.
מחיר – החל מ5 ₪ לחודש. - FastComet – חברה מצויינת עם ביצועים טובים מאוד ומעולה לאבטחה!. חבילות האחסון השיתופי של FastComet פועלות מתוך ענן SSD-בלבד – מה שנותן לכם מהירויות טובות יותר ורמות גבוהות יותר של זמן פעולה ואמינות. נקודה נוספת, שתוכל לקבל שם דומיין חינמי לכל משך החבילה (לא רק בשנה הראשונה, כמו אצל הרבה שירותי אחסון אתרי וורדפרס אחרים). והמחירים שלה נוחים מאוד.
מחיר: החל מ10 ₪ לחודש. - WP Engine – מעולה לחובבי וורדפרס. חבילות האחסון המנוהל בוורדפרס של WP Engine כוללות את ה-Genesis Framework של וורדפרס ויותר מ-35 ערכות נושא של StudioPress. הכלים האלו יאפשרו לכן לבנות אתר מדהים. WP Engine מטפל באבטחה של האתר שלכם במקומכם ומספק תמיכה לבעיות. בנוסף לכל זה, תקבל גיבויים אוטומטיים, אבטחה, אופטימיזציית שרת של וורדפרס, תעודות SSL המותקנות אוטומטית ועוד.
מחיר: החל מ120 ₪ לחודש.
בונים אתר לעסק שלכם?כדאי לכם לדעת מהן 5 הטעויות הנפוצות שאסור לכם לעשות!