תומר פוקס שיווק באינטרנט

פוקס מדיה

גיבוי אתר – כל מה שתרצו לדעת

כנראה שיש לכם כבר גיבויים רגילים למחשב. ייתכן גם שאתם מגבים ידנית את כל הקבצים החשובים שלכם לכונן קשיח חיצוני, או שמצאתם דרך להפוך את התהליך לאוטומטי. אבל האם אתם עושים את אותו הדבר עבור האתר שלכם?
גיבוי לאתר

גיבוי למחשב מסייע במניעת אובדן נתונים אם קורה משהו מצער – בדיוק כמו שהמחשב שלכם נפגע או נפרץ ואתם צריכים להתקין מחדש את מערכת ההפעלה שלכם ולהתחיל מאפס. כמו שהמחשב שלכם רגיש לאיומים מקוונים, כך גם האתר שלכם, ואולי אפילו יותר מכך.
מעבר לנקיטת אמצעי האבטחה הדרושים להגנה על האתר שלכם, עליכם גם לבצע גיבוי אתר באופן קבוע. בדרך זו, אם אכן קורה משהו מצער, לא תצטרכו להתחיל מחדש לחלוטין. במקום זאת, תוכל פשוט לשחזר את האתר שלכם מגיבוי קודם.

במאמר הזה תלמדו יותר על מהו שירות גיבוי נתונים מקוון, מדוע תרצו שירות כזה ומה היתרונות שהוא יביא לכם, כך שתוכלו להחליט איזה שירות גיבוי אתרים מתאים ביותר לצרכים שלכם.

אז מהו בעצם גיבוי אתר?

במילים פשוטות, גיבוי אתר הוא העתק של כל נתוני האתר שלכם. מה מאוחסן בגיבוי תלוי בספק הגיבוי המקוון שלכם. ככלל אצבע, ככל שיותר נתונים כלולים בגיבוי הנתונים, כך טוב יותר.

זה במיוחד המקרה אם האתר שלכם פועל על מערכת לניהול תוכן כמו וורדפרס, שם תצטרכו את כל הקבצים, התוכן, המדיה ומאגרי המידע של האתר שלכם כדי להפעיל אותו מחדש.

באיזו תדירות עליכם לבצע גיבוי אתר?

כמו גיבויים למחשבים, גם גיבויים לאתרים צריכים להיעשות על בסיס קבוע. לא יעזור כל כך לשחזר את האתר שלכם מגיבוי בן כמה שנים.

התרחיש הטוב ביותר הוא גיבויים יומיים או שבועיים. ההחלטה אם ללכת על גיבוי יומי או שבועי תלויה בתדירות שאתם מעדכנים את האתר שלכם. אם יש לכם בלוג ואתם מפרסמים רק פוסט אחד בשבוע, וזה העדכון היחיד שאתם מבצעים באתר שלכם, אז גיבויים שבועיים מן הסתם יספיקו.

מדוע אתם צריכים לגבות את האתר שלכם?

קשה לדמיין איך זה מרגיש לאבד את כל נתוני האתר שלכם עד שעברתם את זה בעצמכם. אבל תהיו בטוחים שזו לא חוויה מהנה בכלל. חשוב מכך, זה משהו שאתם יכולים להימנע ממנו לחלוטין עם תוכנת הגיבוי המקוונת הנכונה, אז למה לא?

להלן שלושה מצבים מצערים העלולים להתרחש כאשר אתם לא מגבים את האתר שלכם:

1. אתם מאבדים את כל העבודה שעשיתם – בניית אתר זה תהליך שלוקח המון זמן ואנרגיה. מאמץ זה רק הולך וגדל עם הזמן שבו אתם מנהלים את האתר שלכם. האם אתם יכולים לדמיין שאתם מאבדים חודשים ולפעמים שנות עבודה בן לילה?

כל ההתאמות האישיות שעשיתם לאתר שלכם, כל התוכן שיצרתם, כל הזמן המושקע בכדי לקבל הכל בדיוק כמו שצריך.

אם אין לכם גיבויים, תצטרכו לשחזר את כל זה מההתחלה. לחלופין, אם שכרתם מישהו שיעשה התאמה אישית לבסיס הקוד שלכם, ייתכן שיהיה עליכם לשכור אותו שיעשה הכל שוב.

2. אובדן הכנסות האתר במהלך ההתאוששות – אם האתר שלכם מניב הכנסות מתוכן, מוצרים או שירותים, אתם מסתכנים בכך שכל זה יאבד. אם האתר שלכם מבוסס על תוכן, יהיה עליכם ליצור את כל התוכן הזה מאפס. אם אתם מנהלים אתר מסחר אלקטרוני, תצטרכו ליצור מחדש את דפי המוצרים, דפי הקטגוריות שלכם ועוד.

כל ההכנסות הקיימות יפסיקו לחלוטין עד שתוכלו לשחזר לחלוטין את האתר. תלוי כמה נתונים איבדתם, אבל זה יכול לקחת זמן רב – במיוחד אם אתם עסק קטן ויצרתם כל פיסת תוכן בעצמכם.

3. אובדן זמן במהלך בניית האתר מחדש – עליכם להשקיע זמן בניהול היומיומי של הפעלת האתר שלכם, ולא לבצע מחדש משימות שכבר ביצעתם. דמיינו את התסכול שבניסיון לעשות עבודה חוזרת של שנים.

בחלק מהאתרים הפועלים זה שנים יהיו מאות פוסטים בבלוג או דפי מוצר. אם לא ביצעת אפילו גיבוי אחד מאז שהקמת את האתר, יהיה עליך ליצור את כל אלה שוב. 

גיבוי לאתר וורדפרס

כיצד עובדים שירותי גיבוי אתרים?

חברות גיבוי מקוונות עוזרות לפשט את תהליך הגיבוי של האתר שלכם. לדוגמה, בואו נדבר על שירות גיבוי מקוון למסמכים, כמו Dropbox. אם יש לכם חשבון Dropbox, אתם גוררים ושומרים קבצים ליישום, והעתק של הקבצים שלכם נשמר בשרת ענן. זה מאוד נוח, אבל זה עדיין מחייב אתכם לבחור אילו קבצים אתם מגבים.

זה מעולה עבור מסמכים וקבצי מדיה אחרים, אבל גיבוי אתר שלם הוא קצת יותר טכני באופיו.

באתרי אינטרנט יש המון חלקים ומגוון קבצים הנדרשים רק לטעינת האתר בצורה הנכונה. תשכחו לגבות קובץ חיוני וייתכן שהאתר שלכם לא יטען כראוי. 

כשאתם משתמשים בשירות גיבוי מקוון, כל זה מטופל עבורכם. אתם לא אלו שמגבים באופן אינדיבידואלי את כל רכיבי האתר. השירות עושה זאת באופן אוטומטי ברקע. זה עוזר להבטיח שכל קובץ בודד מגובה ותוכלו לשחזר את האתר בקלות במידת הצורך.

ברגע שתבחרו בתוכנת הגיבוי המקוונת שלכם ותגדירו אותה לאתר שלכם, לא תצטרכו לגעת בה שוב. פשוט בחרו באתר שתרצו לגבות ובחרו את התדירות. היישום יפעל ברקע, בגיבוי שקט של נתונים באתר בהתאם להנחיות המועדפות עליכם.

3 יתרונות לשימוש בשירות גיבוי מקוון

אם אינכם יודעים כיצד לגבות את האתר שלכם, שירותי גיבוי מקוונים יכולים לפשט מאוד את התהליך. כל שעליכם לעשות הוא להירשם לשירות ואת השאר עושים בשבילכם. אינכם צריכים לדאוג לזכור לגבות את האתר, או אפילו לאבטח את הגיבויים בדרך הנכונה. כל זה ועוד יטופל בשירות הגיבוי המקוון שלכם.

להלן כמה מהיתרונות הגדולים ביותר שתשיגו משימוש בשירות גיבוי מקוון:

1. גיבויים ללא מאמץ – כמו שהסברתי עם שירות גיבוי מקוון, אינכם צריכים לחשוב יותר מידי. כל שעליכם לעשות הוא להירשם לשירותים.

פתרונות גיבוי מבוססי ענן יעילים מאוד. במקום שתצטרכו לנהל את הגיבויים בעצמכם ולהבטיח שהם מאוחסנים כהלכה, התהליך כולו מתרחש אוטומטית מאחורי הקלעים, והקבצים והתיקיות של האתר שלכם מאוחסנים בצורה מאובטחת בשרת מרוחק.

אתם גם לא צריכים לדאוג לתחזוקה או להגנה פיזית גם על התקני אחסון הנתונים שלכם. כל זה מטופל על ידי ספק הגיבוי. בדרך כלל, נתוני האתר שלכם יאוחסנו גם במספר מיקומי אחסון שונים, במקרה שאחד מהם נפגם או ייפגע בצורה כלשהי.

2. פרוטוקולי אבטחה משופרים – אם אתם מגבים ידנית את האתר שלכם ומשתמשים בפתרון אחסון בסיסי, אז רמות האבטחה שלכם לא יהיו גבוהות ממה שפתרון גיבוי בענן יכול לספק.

שימוש בגיבוי HDD יכול בקלות לפתוח את הקבצים שלכם לכל מיני סיכונים כמו השחתת נתונים, תקלה באחסון, נזק פיזי ועוד. גם אם אתם מגבים באופן קבוע את האתר שלכם, אין בכך שימוש אם אינכם יכולים באמת לגשת לנתונים.

לשירותי גיבוי מקוונים יש לא רק שכבות אבטחה מרובות להגנה על הקבצים שלכם, אלא שהם יאוחסנו בשרתים מיותרים. משמעות הדבר היא כי עותקים של קבצי האתר שלכם מאוחסנים על פני מספר שרתים פיזיים בשרת.

3. התאוששות מהירה באתר

אחד היתרונות הגדולים ביותר של שימוש בשירות גיבוי מקוון הוא היכולת להחזיר את האתר שלכם לגרסה קודמת בן רגע. עם התאוששות מהירה של האתר וזמני שחזור נתונים קצרים, זה יהיה כאילו לאתר שלכם מעולם לא נגרם נזק מלכתחילה.

הרבה שירותי גיבוי מקוונים יציעו גם סיוע טכני לשחזור האתר או אפילו אפשרויות שחזור בלחיצה אחת. זה חובה עבור בעלי אתרים שלא רוצים לעבור את התהליך הטכני של שחזור האתרים שלהם בעצמם.

בחירת השירות הטוב ביותר לגיבוי אתרים

כשאתם מחפש שירות גיבוי אתרים מוצק יש תכונות מסוימות שתרצו לוודא:

1. גיבויים מחוץ לאתר

אתם רוצים שהגיבויים שלכם יהיו מוגנים מפני האקרים וכשל בחומרה. המשמעות היא שהגיבויים שלכם צריכים להיות מאוחסנים במקום מוגן מחוץ לאתר, ולא רק בשרת אתרים מסורתי. חפשו שירות גיבוי מקוון המציע גיבויים מחוץ לאתר כחלק מהיצע השירות שלהם.

2. גיבויים אוטומטיים

אם תצטרכו ליצור בעצמכם את הגיבויים שלכם, סביר להניח שלעולם לא תגיעו אליהם. חיינו עמוסים, והדבר האחרון שנזכור לעשות הוא לגבות את האתר שלנו. בנוסף, זו משימה פשוטה דיה שקל לדחות אותה ל- "מחר".

עם גיבויים אוטומטיים, אינכם צריכים לחשוב פעמיים על גיבוי האתר. פשוט להירשם לשירות, ליצור לוח זמנים לגיבוי, והשאר מטופל עבורכם.

3. גיבויים מיותרים

מאפיין נוסף וחשוב מאוד בשירות הגיבוי המקוון שלכם הוא גיבויים מיותרים. זה המקום שבו קבצי ותיקיות האתר שלכם יאוחסנו במספר מיקומי שרת. במילים אחרות, יש לכם גיבויים של גיבויים.

זה מבטיח שאירוע בודד לא יפיל את הגיבויים או האחסון שלכם, ויש לכם קווי הגנה מרובים במקום נקודת כשל אחת.

אם תרצו לדעת מהם 7 צעדים הכרחיים לשיפור אבטחת האתר שלכם לחצו כאן.

בוא נדבר על

הפרויקט שלך

[email protected] | 053-524-0892